Samarbejde om visionære hjemmesider | Copenhagen IT Consult

En virksomheds webside er en vigtig salgskanal og afgørende for konkurrenceevnen. Det er filosofien hos Semler IT, der udvikler websideløsninger til importører og bilforhandlere i Semler-gruppen. De sidste par år er det gået så stærkt, at Semler IT havde brug for ekstra kapacitet, og de er glade for, at de hyrede en it-konsulent fra Copenhagen IT Consult til at hjælpe dem.

De tider, hvor en virksomheds webside blot var et elektronisk visitkort, er for længst forbi. I dag forventer brugerne en sprudlende webside, der giver dem opdateret information og adgang til at foretage køb og andre handlinger online.

Og det stiller krav til webmasteren hos den respektive virksomhed, der skal redigere siden og gøre den levende.

Semler IT udvikler systemer til redigering af websider (også kaldet Content Management Systems, CMS), og ifølge virksomheden er det ikke ligegyldigt, hvordan systemet er skruet sammen.

Virksomheden, der har importører og forhandlere af blandt andet WV og Audi på kundelisten, mener, at et godt og brugervenligt CMS er afgørende for, at deres kunder udnytter de konkurrencefordele en god webside giver.

– Helt overordnet set er et godt CMS den væsentligste faktor for, at vores kunder udnytter det potentiale internettet har. Det giver mulighed for, at der kan komme liv på siden, samt at kunderne selv kan lave de fleste ændringer. Det er fleksibelt og omkostningsbesparende for dem, siger Thomas Hansen, der er afdelingsleder i Internetgruppen hos Semler IT.

thomas hansen semler

 Afdelingsleder hos Semler IT, Thomas Hansen er glad for samarbejdet med  Copenhagen IT Consult  og fremhæver blandt andet professionel dialog og gensidig opfølgning som væsentlige parametre.

En drøm af en konsulent
Netop fordi de nye CMS efterhånden betyder så meget for konkurrenceevnen, har Semler IT haft travlt med at udvikle og implementere systemerne hos alle deres kunder.

Det betød, at de en overgang havde brug for ekstra ressourcer. Thomas Hansen valgte at dække behovet med en it-konsulent fra Copenhagen IT Consult, og det har Thomas Hansen været glad for, blandt andet fordi Copenhagen IT Consult gennem en god dialog med Semler IT fik afdækket behovet godt og fandt den helt rigtige konsulent til opgaven.

Tommy Krogh, som konsulenten hedder, levede op til Thomas Hansens forventninger til en god konsulent.

– Det har været noget nær en drøm at få sådan en konsulent, fordi han fungerer bedst, når han har meget at lave og får meget fra hånden. Tommy er af den type, der kommer med positive og konstruktive input og spiller ind til, hvordan man ellers kunne løse forskellige udfordringer, der måtte være. Så det har været rigtigt positivt, siger han.

Under udviklingen af de nye systemer har Semler IT lagt vægt på at benytte de nyeste teknologier og udnytte de forskellige muligheder, som markedet byder på.

Et eksempel herpå er Google Maps, som nogle af deres kunder har valgt at bruge i forbindelse med adressevisning. Tommy Krogh blev sat til at løse den opgave, og det var ikke noget problem, at han ikke havde prøvet det før.

– Tommy har været ekstrem hurtig til at sætte sig ind i nye ting. Han havde de kompetencer, som Google krævede, for at man kan udvikle op mod dem, og resten fandt han hurtigt ud af, forklarer Thomas Hansen.

Bedre forretningsunderstøttelse
I øjeblikket er Semler IT ved at færdiggøre en helt ny og fuldstændig opdateret version af det CMS, som de 150 autoforhandlere i Semler-gruppen benytter.

Ud over at gøre det lettere for webmasteren at anvende, giver det nye CMS også langt bedre forretningsunderstøttelse.

– Den nye udgave er helt up to date, og giver forhandleren helt nye muligheder for at fokusere på sine forretningsområder. En bilforhandler sælger ikke kun nye biler, men i høj grad også brugte biler, service og en lang række andre ydelser. Der er for eksempel nogle forhandlere, der også sælger trailere og tilbyder undervognsbehandling. Alle de ydelser bliver det lettere at promovere i det nye CMS, forklarer Thomas Hansen.

Integration med tyske fabrikker
At tænke i forretningsunderstøttende systemer er ikke nyt for Semler IT. Det er snart 40 år siden, at grundlaget for Semler-gruppens egenudviklede mainframe-system blev lagt.

Og allerede tidligt blev der tænkt på optimal integration mellem forhandler, importør og fabrik.

– Vi har integration internt og eksternt hos de tyske fabrikker, og det gør det meget lettere for forhandlerne at styre deres forretning. Til sammenligning ved vi, at andre i branchen får opdaterede reservedelspriser i kommaseparerede filer, som de selv skal taste ind i systemet, siger Thomas Hansen.

Både det nye og det eksisterende CMS integrerer med Semler-gruppens mainframe-system, og det giver ligeledes store fordele i det daglige.

– Det betyder blandt andet, at forhandlerne har adgang til brugtvognslageret fra websiden, sådan at kunderne kan søge efter brugte biler på forhandlerens webside, forklarer Thomas Hansen.

Professionelt samarbejde
Hos Semler IT er de kommet så langt med det nye CMS til autoforhandlerne, at Tommy Kroghs opgave er slut.

– Men vi har en stående aftale med PØ Data om, at han skal tilbage igen, når vi igen får brug for ekstern hjælp, fortæller Thomas Hansen.

Han har arbejdet sammen med Copenhagen IT Consult (PØ Data) i et par år og er meget tilfreds med samarbejdet, som han betegner som professionelt.

– Vores samarbejde er rigtig godt. Jeg kender ikke andre konsulentvirksomheder, som følger op på den måde, som Copenhagen IT Consult gør, og som er nærværende. De giver god sparring og fortæller mig, hvad jeg skal tænke på, når jeg har en ekstern konsulent. Og så ønsker de en gensidig opfølgning, og det synes jeg er positivt, siger Thomas Hansen.