GODE RÅD TIL IT-KONSULENTER - Copenhagen IT Consult | Copenhagen IT Consult

box_advice

Ligesom alle andre virksomheder, skal du tænke over, hvordan du markedsfører dig.
Du skal sørge for, at få “ordrebogen” fyldt. Som freelance it-konsulent skal du være særlig opmærksom på dit CV og dine referencer.

Vi har samlet nogle gode råd her:

Den bedste
Du er ekspert. Opsøg altid ny viden inden for dit felt og gå til de nødvendige kurser. Kunden skal mærke, at du er på forkant, og at de får noget for deres penge.

Vær høflig, men selvsikker
Du skal dog også være beskeden og frem for alt ikke belærende. Det er din opgave at komme med begrundede forslag, men lad kunden tage den endelige beslutning.

Vær kriseforberedt
Nogen gange opstår der en krise hos kunden eller i jeres forhold. Sørg for at dokumenter din kommunikation med e-mail. Projektlederen har travlt og glemmer måske, hvad I har aftalt.

Hvis du fornemmer en krise – uanset hvilken slags – så kontakt Copenhagen IT Consult med det samme, så de er informeret i god tid. Vent IKKE til, at problemerne for alvor bryder ud.

Stå ved din kontrakt
Forlæng så vidt muligt din kontrakt, hvis kunden ønsker det.

Hvis kunden har investeret i dig, er det fordi du er den rette til jobbet. At være det, betyder også, at selvom en bedre kontrakt lokker et andet sted, kan du ikke hoppe fra. Hvis kunderne får indtrykket af, at du ikke har den rette professionelle forpligtelse, vil det være svært for dig at få nye kontrakter i fremtiden.

Prøv ikke at nappe kunden

Loyalitet som selvstændig it-konsulent er vigtig, hvis du vil holde længe i branchen.

For at have et godt forhold til konsulenthuset, der er bindeledet mellem dig og fremtidig opgaver, må du ikke nappe kunder fra dem. Du må heller ikke nappe kunder fra andre konsulenthuse. De har brugt tid og ressourcer på at skabe dine forbindelser. Udover at det er forkert, kan det også have en negativ effekt på dig, da det spejler dårligt af på dig. For at beholde din troværdig må du være ærlig og redelig.

Vær i dialog med kunden

Måske er du i tvivl, når du sidder til samtale ude hos kunden, om du vil tage opgaven eller ej. Måske vil du gerne tænke over det til dagen efter. Det er helt OK. Men det er vigtigt, at du beder om tid til at tænke over det i stedet for at sige ja i tro på, at du når at tænke over det, ind kontrakten skal underskrives. Hellere undgå svi og problemer ved at tale åbent om dine forbehold eller trang til at tænke over det, end at gå ind i en kontrakt, som du senere fortryder.

Giv besked, når du er ledig

Når din kontrakt er ved at løbe ud eller projektet nærmer sig sin afslutning, bør du opdatere dit CV i Copenhagen IT Consults CV-system. CV-systemet er uhyr vigtigt, fordi det er sådan du bliver parret sammen med de ledige opgaver, der er relevante for dig. Derfor er det også vigtigt at dit CV i systemet er udførligt og klart – det omfattende og specifikke CV åbner op i dine muligheder for fremtidigt arbejde.